logo
Copyright Qode Interactive 2016
 

Johku test

Kuutinkämppä

Saunallinen Kuutinkämppä sijaitsee Repoveden kansallispuiston keskellä, Kuutinlahden rannassa. Kämpälle pääsee maitse Olhavalta Kuutinlahdelle vievää polkua pitkin.

Pihkapirtti

Saunallinen Pihkapirtti sijaitsee aivan Repoveden kansallispuiston keskellä, Mustanlammen rannalla, n. 300m päässä Olhavasta.

Kickbiket

Kickbike Cross MAX 20V tarjoaa oivallisen mahdollisuuden tutkia Verlan aluetta laajemmin. Renkaat sopivat niin metsäpoluille kuin päällystetylle tielle.

Savottakämppä

Saarijärven Savottakämppä on saunallinen vanha kämppä Repoveden kansallispuisto pohjoisessa sisääntulossa.

Kanootti

Kun olet kotiutunut Ecocampin metsäiseen "huoneeseesi", lähde melomaan Verlan joelle. 

Melontaohjaus
Melonnan perusteet

Bear&Water Oy:n tuottama ja kustantama Melonnan perusteet vie lukijansa kajakki- ja avokanoottimelonnan maailmaan.

Lastenkantorinkka

Deuter Kids Comfort III on laadukas lastenkatorinkka, jonka kanssa ipanan voi viedä pidemmällekin vaellukselle ilman että kantaja uupuu heti ensimmäisen mutkaan.

Fjällräven Kajka 65 -rinkka

Rinkkoja saatavissa 2 hlölle. Fjällräven Kajka on yksi markkinoiden parhaista rinkoista, jota on erittäin miellyttävää kantaa myös pitkiä matkoja. 

Fjällräven Helags 40 -rinkka

Rinkkoja saatavilla 2 hlölle. Fjällräven Helags on lujatekoinen rinkka, jonka pelkistetty muotoilu sisältää paljon hyväksi havaittuja toimintoja. .

VERLA - elävää historiaa

Verla-teos on laaja-alainen ja visuaalisesti näyttävä sukellus Maailmanperintökohde Verlan eri vaiheisiin aina tehtaan synnystä nykypäivään. Teos on kaksikielinen sisältäen rinnakkain sekä suomen että englannin kielen tekstit.   

SUP-laudat

Lähde suppailemaan Verlan vesille.

SUP-Intro

SUP-intro tutustuttaa suppailun perusteisiin asiantuntevan oppaan matkassa ja vie ensimmäistä kertaa vesille.

Metsäsauna

Tervarumpu Ecocamp Verlassa majoittuvia palveleva Metsäsauna on puulämmitteinen telttasauna, joka on pystytetty ison puuterassin päälle. Terassilta lähtee silta laiturille, josta on helppo pulahtaa kirkkaan puhtaaseen veteen.

Melonnan intro

Melonnan intro on tarkoitettu niille, jotka haluavat lähteä melomaan Repoveden kansallispuiston sisältä omatoimimelontatukikohdasta tai omatoimisesti muualta Repoveden alueelta, mutta eivät ole aikaisemmin välinettä käyttäneet ja lähteminen tuntuu epävarmalta.

Toimituskulut
Laskutuslisä
Arvonlisäveroton peruutusmaksu
Kirjapostitus
Postimaksut
Maastokahvitus
Maastoruokailut
Ettei koskaan enää

Eino Jäppisen kirjoittama omakohtaisiin kokemuksiin perustuva kertomus vuoden 1918 sodasta Kymenlaaksossa.

Ryhmäaktiviteetit
Opastettu retki
Siirtokulu
Ryhmämaksu yli 8 hlö ryhmille

Mikäli kämpällä on tarkoitus vierailla 8 hlö isommalla joukolla, tulee varaukseen yhdistaa ryhmämaksu. Savottakämpän ryhmämaksulla katetaan kohteeseen kohdistuva suurempi kuormitus sekä kohdetarkistus ryhmän vierailun jälkeen.

Repoveden retkeily- ja melontakartta

Tervarummun Repoveden retkeily- ja melontakartta kokoaa koko Repoveden kansallispuiston palvelurakenteen samaan A3 arkkiin. 

Kuutinkämppä Ryhmämaksu
Repoveden luonto

Repoveden luontoa leimaa jylhät maisemat, jotka ovat saaneet alkunsa jääkauden ajoilta.

Repoveden historia

Ihminen on liikkunut Repovedellä jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Siitä kertovat esimerkiksi kalliomaalaukset Olhavalla sekä puiston lähellä sijaitsevalla Löppösen luolalla, Voikosken yläjuoksulla ja Vuohijärven Kapasaaressa. Lisäksi puiston alueen järvien pohjasedimenteistä on löytynyt merkkejä jo ennen ajanlaskun alkua tapahtuneesta viljelystä.

Pahkajärven ampuma-alue

Kansallispuiston itärajalla on Pahkajärven ampuma-alueen varoalue, joka on merkitty selkeästi maastoon sinivalkoisin maalauksin sekä alueen karttoihin.

Marjastus ja sienestys

Repovedeltä löytyvät yleisimmät syötävät marjat (Mustikka, puolukka, lakka ja karpalo) sekä ruokasienet (mm. kanttarellit, suppilovahverot, herkkutatit).

Lemmikit Repovedellä

Koirat ja muut lemmikit ovat tervetulleita kansallispuistoon. Lemmikki tulee aina olla kytkettynä vuodenajasta ja lemmikin koosta, iästä tai tottelevaisuudesta riippumatta. Erityisen tärkeää lemmikin kytkettynäpitäminen on lintujen pesintäaikana, jolloin irrallaan oleva lemmikki voi aiheuttaa merkittävää tuhoa alueen pesintöihin.

Kalastaminen Repovedellä

Repoveden kansallispuiston järvillä saa kuka tahansa kalastaa onkimalla sekä pilkillä ilman mitään erillisiä lupia. Viehekalastus vaatii valtion kalastonhoitomaksun suorittamisen.

Kaakkurinkierros (27 km)

Kaakkurin kierros halkoo Repoveden kansallispuiston laajoja asumattomia metsiä.

Koppelonkierros (8,5 km)

Koppelonkierros (entinen Tervajärven kierros) sijoittuu rauhallisempaan itäiseen osaan Repoveden kansallispuistoa ja kiertää kauniin Tervajärven. 

Ketunlenkki (3,5 km)

Ketunlenkki on ehdottomasti Repoveden kansallispuiston suosituin päiväretkikohde.

Korpinkierros (4,5 km)

Korpinkierros on kansallispuiston pohjoisen osan rengasreittejä, joka kiertää Olhavanlammen ja sen kohokohta on Olhavanvuori.

Murjanmarssi (15 km)

Murjanmarssi on janamuotoinen reitti, joka alkaa Hillosensalmen asemalta tai Orilammen lomakeskuksesta ja kulkee Nuollahden pohjoispuolitse Repoveden kansallispuistoon Olhavalle.

Mäntyharju-Repovesi vaellusreitti (33 km)

Mäntyharju-Repovesi vaellusreitti tarjoaa oivallisen mahdollisuuden pidemmälle vaellukselle.

Mäntyharju-Repovesi maastopyöräreitti (33 km)

Mäntyharju-Repovesi maastopyöräreitti tarjoaa maasto- ja retkipyöräilijälle oivallisen taipaleen suomalaisessa metsämaisemassa.

Tervajärven kierros

Tervajärven kierros miellyttävä rengasreitti maasto- ja retkipyöräilijöille. Reitti on helppo, mutta korkeusvaihtelut huolehtivat siitä, että hiki tulee. 

Kivisilmän melontakierros (21 km)

Repovesi on järvimelonnalle oiva alue ja joet ovat harvassa. Kivisilmän kierros luo poikkeuksen sääntöön tarjoamalla noin 1,5 km mittaisen kiemurtelevan Hirvenpääjoen. Virtausta joessa ei juurikaan havaitse, mutta fiilis on mainio. 

Repomelonta (7 km)

Rauhallisessa salmessa, laineiden kimalluksessa. Hiljaisuuden rikkoo ylitse lentävän kaakkurin kaakatus. Repoveden kansallispuisto on täydellinen järvimelonnan päiväkohde.

Marika Hänninen

Repoveden metsissä seikkaileva erä- ja luonto-opas. Repovalkean perustaja.

Sami Hänninen

Jo ikämiessarjassa painiva yrittäjä henkeen ja vereen. Yrityselämässä olen ollut jo pitkälti toista vuosikymmentä ja monta vielä jäljellä.

Vastuullinen sopimusyritys

Jatkuva vierailijamäärien ja kokemuksen merkityksen kasvu nostaa korostetusti alan palveluyrityksen vastuuta kaikesta toiminnastaan.

Tähän uskomme

Uskomme, että tekemällä oikeita asioita aidolla intohimolla ja kirkkaalla näkemyksellä tulevaisuudesta, pystymme rakentamaan Repoveden ja Verlan alueelle menestyvän ja vastuullisen luontomatkailuyrityksen, josta me kaikki, niin töiden tekijät kuin asiaakkaat, voimme olla ylpeitä.

Kumppanuus

Osallistumme aktiivisesti alueen kehittämiseen monilla eri foorumeilla. Tiedon jakaminen ja jatkuva dialogi kaikkien kiinnostuneiden sekä asiakkaiden kanssa ovat iso osa toimintaamme.

Tervarummun historia

Tervarumpu oli alunperin kylä Repoveden sydänmailla. 1950-luvulla puolustusvoimat alkoivat suunnittelemaan harjoitusaluetta ja päätyivät valitsemaan Pahkajärven alueen Repoveden itäpuolelta. Pahkajärven ampuma-alueen sisälle jäi muutaman talon kylä, Tervarumpu.

Kirjokiven melontakierros
Repovesi ja Verla

Repoveden kansallispuistosta noin puolen tunnin ajomatkan ja päivän melontamatkan päässä sijaitsee maailmanperintökohde Verla. Se käsittää museoidut puuhiomon ja pahvitehtaan, sitä ympäröivän työväen asuinalueen sekä Verlankosken voimalaitokset, noin 50 rakennusta runsaan 10 hehtaarin alueella. 

UPM Verlan Tehdasmuseo

Maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys. Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, noin 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Vuodesta 1972 alkaen tehdasmuseona toiminut Verla hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon 1996.

Verlan kalliomaalaus

Verlan uittotuvan alapuolella Verlankosken niskassa on arviolta 7 000 vuoden ikäinen kalliomaalausten kokonaisuus.

Kokkokallion hiidenkirnu

Kokkokallion hiidenkirnu sijaitsee noin kilometrin päässä tehdasmuseolta luontopolun varressa. Hiidenkirnu on jääkauden aikana jäätikköjen sulamisvesien pyörittämän kiven/kivien kaivertama toista metriä syvä kolo.

Karitsasalmi

Karitsasalmessa on kaunis niemi, jonka katkaisee toista metriä leveä matala uoma. 

Kokkokallion luontopolku

Kokkokallion luontopolku on paikallisen kyläyhdistyksen ylläpitämä polku, jonka kohokohta on hiidenkirnu. Maisema polun varrella on mäntykangasta ja kallioita.

Verlan Metsätietopolku

Verlan metsäpolku on UPM:n metsäammattilaisten suunnittelema ja toteuttama polku, jossa päiväretkeilijä pääsee tutustumaan suomalaisen metsän kiertokulun eri vaiheisiin.

Puun tie -melontareitti (25-30 km)

Puun tie -melonta yhdistää Repoveden kansallispuiston ja maailmanperintökohde Verlan toisiinsa.

Talvikävelyreitit
Tolosenvuoren valloitus (1,3 km)

Tolosenvuoren valloitus on vain talvisin kuljettavissa oleva lumikenkäreitti.

Tolosen tupla (2,5 km)
Repoveden retkeilykartta (PDF)

Repoveden retkeilykartta PDF-tiedostona, jonka voi itse tulostaa reissuun mukaan.

Repoveden melontakartta (PDF)

Repoveden melontakartta PDF-tiedostona, jonka voi itse tulostaa reissuun mukaan.

Retki- ja maastopyöräily

Pyöräily on sallittu puiston teillä sekä tietyillä reiteillä.

Repoveden talviretkeilykartta (PDF)

Repoveden talviretkeilykartan kanssa talvisiin puistomaisemiin.

Nuuksion kämpät, konseptiyhteistyö
Savottojen historiaa

Repoveden alue on ollut ennenvanhaan Kymin Osakeyhtiön (nykyinen UPM-Kymmene) tärkeä puunhankinta-alue.

Toimituskulu (kartat)
Repoveden reitit

Repoveden kansallispuiston reitit ovat erittäin monipuoliset ja tarjoavat mahdollisuuksia niin maalla kuin vesillä.

Repoveden kämpät ja majoittuminen

Repoveden kansallispuiston sisällä on yhdeksän eri varattavaa kohdetta, jotka kaikki tukevat oivallisesti puiston eri poluilla retkeileviä. 

Koettavaa Verlassa

Tehdasmuseon ja idyllisen Verlan kylän lisäksi Verla alue on täynnä kaunista luontoa ja historiaa.

Majoittuminen Verlassa

Maailmanperintökohde Verlassa on toistakymmentä eri majoituskohdetta, jotka kaikki kuuluvat suojeltuun kokonaisuuteen.

Saunominen Repovedellä
Repoveden kartat

Repoveden ostettavat sekä itse tulostettavat kartat.

Repoveden melontareitit ja kartat

Repoveden kansallispuisto näyttäytyy huikeana myös vesiltä. Vaikka itse kansallispuisto jää melojalle nopeasti pieneksi, lähialue tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia. 

Puiden kansa - Tervarumpu Ecocamp Verla

Liity puiden kansaan ja vietä yö puussa – tämä ekologinen majoitus Maailmanperintökohde Verlan maisemissa tuo uuden perspektiivin lomallesi. 

Soutuvene

Hiljakseltaan soutelemaan entisajan malliin vanhalle uittoreitille.

Sijainti ja mitä Ecocamp pitää sisällään?

Tervarumpu Ecocamp Verla sijaitsee Verlan kosken yläjuoksulla upeassa mäntymetsässä.

Honka (♟♟♟) ❄ - Spider Tree Tent

Honka sijaitsee ikivanhan kallion päällä omassa rauhassaan. Hongasta avautuu upea maisema vesistön yli pohjoisen laskevaan aurinkoon.

Petäjä (♟♟) ❄ - Tentsile

Petäjä sijaitsee rinteessä uittotuvan edestä alkavassa mäntymetsässä rinteessä. Petäjästä avautuu nostalginen maisema uittotuvalle ja sen vieressä kulkevalle joelle.

Kaarna (♟♟)❄ - Tentsile

Kaarna sijaitsee uittotuvan edestä alkavassa mäntymetsässä rinteessä. Kaarnasta avautuu nostalginen maisema uittotuvalle ja sen vieressä kulkevalle joelle.

Tasku (♟♟♟)❄ - Tentsile

Tasku sijaitsee korkean kallion alla omassa rauhassaan. Taskusta avautuu metsäinen maisema alarinteeseen, jonka honkien lomasta pilkahtelee vesistön kimalteleva pinta.

Kilpi (♟♟♟)❄ - Tentsile

Kilpi sijaitsee rinteessä, josta avautuu metsäinen maisema kohti uittotupaa ja honkien lomasta pilkahtelee vesistön kimalteleva pinta.

Hang Outdoors Ecocamps

Tervarumpu Ecocamp Verla kuuluu Hang Outdoors Ecocamps -konseptiin. 

Mitä tarvitset mukaasi?

Onnistunut yö puussa ja aito metsän elämä edellyttävät aina tiettyä varautumista.

Turvallinen toiminta ecocampissa

Turvallisuus on tärkeä osa aitoa metsän elämää. 

Katto (♟♟♟♟)❄ - Heimplanet

Metsäistä luksusta arvostaville suunnattu Katto sijaitsee korkealla rinteessä täysin omassa rauhassaan, josta mäki lähtee kaartumaan kohti museoaluetta.

Verlan kartta

Verlan ulkoilukartta PDF-tiedostona, jonka voi itse tulostaa reissuun mukaan.

Metsähallitus, fasilitointi
Kuutinkämpän saunan uusiminen marras-joulukuussa 2020
Kuutinkämpän tuvan takka ja hormi

Kuutinkämpän tupa lämmitetään tehokkaalla kiertoilmatakalla.

Kuutinkämpän ohjeistukset

Ohjeistukset Kuutinkämpällä majoittuville.

Lahjaksi Aitoa Metsän Elämää

Anna lahjaksi Aitoa Metsän Elämää Repoveden kansallispuistossa tai Verlan maailmanperintökohteessa. Voit valita lahjan arvon vapaasti väliltä 50-300 eur.

Harjulan mökit, fasilitointi
Aikuiset
Lapset (all 13 v.)
Vapaalippu
Verlan Maailmanperintökohde

Maailmanperintökohde Verla on upea kansallishistoriallisesti arvokas alue, joka vie vieraansa aikaan jolloin ihminen eli metsästä.

Paistjärven alue
Kymijoki

Kymijoki on melko erämainen joki. Kymijoki kuuluu suurelta osin Natura 2000 alueeseen. Lisäksi Kymijoen suuret vapaat kosket on suojeltu koskiensuojelulailla. 

Repoveden kansallispuiston kartat

Repoveden ostettavat sekä itse tulostettavat kartat.

Tervarummun tarina

Tervarumpu on luontomatkailuyritys, joka saa voimansa metsästä.

Johku
Retkiruokailu ja astiat
Tuotteita ja käyttötavaroita suomalaisesta puusta • JÄSKEPUU
Werlan tehdasyhtiöt

Hannu Pukkila on selvittänyt Werlan tehdasyhtiöiden perustamisiin liittyviä vaiheita ja keskeisiä henkilöitä. 

Sammallahti

Saunallinen Kuutinkämppä sijaitsee Repoveden kansallispuiston keskellä, Kuutinlahden rannassa. Kämpälle pääsee maitse Olhavalta Kuutinlahdelle vievää polkua pitkin, rannassa on kanoottilaituri.

Koivuniemi

Saunallinen Pihkapirtti sijaitsee aivan Repoveden kansallispuiston keskellä, Mustanlammen rannalla, n. 300m päässä Olhavasta.

Vuokrattavat talviretkeilyvälineet ja varusteet
Tervarumpu WhatsApp-kanava

Olemme julkaisseet uuden Whatsapp-kanavan parantamaan Repoveden ja Verlan vieraiden tiedonsaantia suoraan alueelta. Postamme kanavalle havaintoja, huomioita, "hyvä tietää"-pointteja, uusia juttuja, majoituskohteiden huoltoa, alennuskoodeja, vapautuneita äkkilähtöjä ym. asioita Repoveden kansallispuiston ja Verlan maailmanperintökohteen alueelta.